Masunaga Japan

milloptique

In Design, Nieuw Posted

Het merk Masunaga is een van de oudste brillenmerken ter wereld en produceert sinds 1905 haar monturen in Fukui (Japan). Het verhaal is, dat de oprichter van het merk, Gozaemon Masunaga, de meest getalenteerde ambachtslieden meenam vanuit Osaka en Tokyo met de ambitie om de productie van monturen in Fukui te vestigen om dat gedeelte van het land verder te ontwikkelen en welvarend te maken. Vandaag de dag zit 97% van de Japanse optische industrie in Fukui en is Masunaga niet alleen de oudste maar ook de grootste leverancier van die streek.

Het produceren van een Masunaga montuur bestaat uit ruim 200 handmatige handelingen met een absolute garantie voor kwaliteit. Het is een waar voorbeeld van Japanse expertise; het heeft als enige bedrijf in Japan alle facetten van vervaardiging in eigen beheer: van grondstoffen tot productie en afwerking van de monturen. Hiermee wordt de kwaliteit tot in de kleinste details gewaarborgd. Vakmanschap, passie en kwaliteit staan bovenaan bij dit merk.

 

“We manufacture excellent eyeglasses. We want to make a profit if we can, but we don’t hesitate to take a loss. It is always in our thoughts to manufacture excellent eyeglasses.”

0 Comments

Leave a Comment