Drive Safe

milloptique

In Technologie Posted

Wist u dat brillenglazen het autorijden veiliger en meer ontspannen kunnen maken?

 

Zelfs bij neerslag en in het donker?

 

Goed kunnen zien is een vereiste voor het veilig rijden, want onze ogen maken overuren op de weg: permanent van blik wisselen tussen de straat, het navigatiesysteem en de zij- en achteruitkijkspiegels. Slechte weersomstandigheden en weinig licht maken het vaak lastig om goed te zien.

ZEISS DriveSafe brillenglazen – beschikbaar als unifocale of multifocale glazen – minimaliseren de oogbelasting tijdens het rijden en maken het automobilisten gemakkelijker goed te zien, zodat u uw bestemming veilig en zonder stress bereikt.

Beter zien overdag,

in de schemering en ’s nachts.

Onze pupilgrootte verandert in de loop van de dag: hoe meer licht er in de omgeving is, hoe kleiner de pupil – en vice-versa. Gebruikelijke brillenglazen hebben met deze verandering geen rekening gehouden.

DriveSafe brillenglazen van ZEISS vallen op, omdat hun geoptimaliseerde ontwerp van het glas het de pupillen vergemakkelijkt bij slecht licht zich te vergroten. Dit ontwerp verhoogt ook het contrast, verbetert het zicht bij slecht weer en vermindert mogelijke vervormingen in de periferie van het brillenglas – vooral bij multifocale glazen.

Het eindresultaat: u heeft beter zicht en kunt afstanden preciezer inschatten onder moeilijke omstandigheden, bv. ’s nachts of bij regen, mist of sneeuw.

Minder verblinding door tegenliggers.

ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn uitgerust met een speciale, hoogwaardige anti-reflectiecoating. Ze houden rekening met de vele verschillende situaties tijdens het rijden wanneer onze ogen last hebben van schittering.

De DuraVision DriveSafe-coating reflecteert gedeeltelijk golflengtes van het blauwlichtspectrum die als hinderlijk worden ervaren door de autobestuurders. Dit zorgt tot 65% minder verblinding van tegenliggers met led- of xenonkoplampen, en beschermt uw brillenglazen tegen krassen en hechting van vuildeeltjes.

 

 

 

 

0 Comments

Leave a Comment