Coronavirus: moet u het dragen van contactlenzen vermijden?

milloptique

In Gezondheid, Informatie Posted

Is het veilig om tijdens de epidemie je lenzen te blijven dragen, of moet je tijdelijk overstappen op een bril?  Even alles op een rijtje.

Het dragen van lenzen blijft veilig. U bent dus niet verplicht een bril te kiezen i.p.v. lenzen, maar wat de keuze ook is, het is noodzakelijk om de hygiënevoorschriften te respecteren, zeker tijdens deze periode.

Lenzen, een maximale hygiëne is vereist!

Voor lensdragers moeten volgende instructies nauwkeurig worden gevolgd:

Grondig handen wassen met water en zeep is essentieel, gevolgd door het drogen met schone handdoek, en dit voor elke plaatsing en verwijdering van lenzen.

Lenzen moeten worden gereinigd volgens de instructies van de fabrikant en met een geschikt reinigingsmiddel.

Daglenzen moeten elke avond worden weggegooid.

Gebruik dezelfde oplossing nooit meerdere dagen achter elkaar en bewaar uw maandlenzen niet langer dan de voorgeschreven tijd.

Draag uw lenzen niet als u besmet bent met COVID-19.  Een reservebril bij de hand hebben is dus nodig.

Alle oogonderzoeken, aanpassingen en controles van contactlenzen moeten worden uitgesteld (het virus wordt ook overgedragen via traanvocht).  Als u een dringend onderzoek nodig heeft, neem dan contact op met uw oogarts.

Uw bril en uw glazen, vergeet ze ook niet schoon te maken!

Als hygiënevoorschriften essentieel zijn bij contactlenzen, zijn ze net zo belangrijk bij brillen.  Maar dat zullen we eerder vergeten. We zetten ze meerdere keren per dag op en af zonder onze handen te wassen terwijl het virus uren of zelfs dagen kan achterblijven op plastic, glazen of metaal …

Het is dus zeker nodig om ook uw montuur en glazen goed te reinigen!  Gebruik hiervoor lauw water, een zachte zeep en uw MILL’ Optics reinigingsspray.

Om uw contactlenzen te bestellen en verdere vragen:

– bel ons op 010/86.60.45

– stuur je e-mail naar info@milloptics.be

Wij bezorgen al uw bestellingen gratis bij u thuis!

0 Comments

Leave a Comment